Vikeså Glassindustri viderefører Bøckmann i nytt selskap

Bøckmann videreføres i Fredrikstad av Vikeså Glassindustri AS

Som en del av strategien for ekspandering etablerer Vikeså Glassindustri virksomhet i Fredrikstad gjennom Bøckmann Glassindustri AS. Bøckmann bygger videre på en stolt tradisjon med røtter tilbake til 1962.

Vikeså Glassindustri AS har inngått avtale om å videreføre driften fra lokalene i Fredrikstad som har vært brukt av Brødrene Bøckmann, Saint-Gobain Bøckmann og Glassolutions Norway. Vikeså har opplevd stor interesse for vi skulle drive Bøckmann videre, både fra ansatte, huseier og andre interessenter. Dette og muligheten for å ta ut en del synergier mellom de to bedriftene, gjør at vi nå har gjort dette oppkjøpet. Planen er at Bøckmann Glassindustri AS skal fortsette med sin produksjon og produkter, mens isolerglass leveres fra Vikeså Glassindustri AS. Sammen får vi en bedre mulighet til å betjene våre kunder både i vest, sør og øst med faste ruter mellom Bergen, Stavanger/Vikeså, Oslo, Fredrikstad og Trondheim.

Vikeså Glassindustri AS og Bøckmann Glassindustri AS er hjørnesteinsbedrifter med lange tradisjoner i bransjen. Vikeså Glassindustri AS kan i år feire 41 års jubileum. Brødrene Bøckmann ble grunnlagt allerede i 1962 av Edgar og Gunnar. Nå skal virksomheten igjen drives under navnet Bøckmann og i de lokalene Bøckmann tidligere har vokst seg store med omsetning på 500 millioner kroner. De to bedriftene komplementerer produktsortimentet internt og hele forsyningskjeden blir styrket med isolerglass fra Vikeså Glassindustri AS og skreddersydd, tilskåret glass med beslag fra Bøckmann Glassindustri AS. Dette vil styrke hele glassgruppen som eies av Ålgård Holding og det forventes solid vekst i 2020.

«Jeg er utrolig stolt av å få landet denne avtalen, det å kunne knytte et så historisk og kunnskapsrikt selskap sammen med Vikeså Glassindustri er noe som gjør meg veldig fornøyd» sier Rasmussen

Bøckmann har vært kjent for å være en bedrift helt fremme i spissen når det gjelder innovasjon og effektivitet. Dette passer veldig bra inn i Vikeså Glassindustri AS. Det viser de seneste investeringene Vikeså Glassindustri AS har gjort i skanner til linjen og fullautomatisk skjærelinje til laminat.

Det er allerede inngått forhåndsavtaler med tidligere ansatte, slik at driften fort er oppe på full kapasitet, men det må forventes noen dager for etablering og noe tid for samkjøring mellom bedriftene. Kundene vil bli varetatt på beste vis og være i fokus. Revurdering av produktprogrammet vil bli gjort for å forenkle varelageret.

«Jeg har veldig stor tro på at Bøckmann Glassindustri AS skal bli en god selvstående bedrift med gode synergier i lag med Vikeså Glassindustri AS. Med denne investeringen blir vi en mer komplett leverandør, og en leverandør som er til stede i det meste av Norge – vi ser lyst på fremtiden, på tross av de nåværende samfunnsutfordringene med korona virus» sier Rasmussen